De Hi-Secure Healthy-Kiosk is een belangrijke hulp bij de bescherming van bewoners en medewerkers tegen een Corona besmetting binnen een gebouw.

De Hi-Secure Healthy-Kiosk is ontworpen als hulp bij de bescherming van de gezondheid van bewoners en medewerkers van een gebouw tegen een Corona besmetting van buiten een gebouw.

Het is een gezondheid incheck- en controlepunt voor bezoekers, medewerkers en dienstverleners die toegang willen krijgen tot uw pand. Het maakt niet uit of het een zorglocatie, ziekenhuis, hotel, restaurant of kantoorgebouw betreft.

 

Contactloze lichaamstemperatuurmeting

Om  te controleren of bezoekers, medewerkers en dienstverleners een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, maakt de Healthy-Kiosk gebruik van een zogenoemde 'koorts screening camera’.

De temperatuurmeting vindt volledig automatisch en contactloos plaats en hoeft dus niet handmatig door een medewerker of beveiliger te worden uitgevoerd.

 

De meting vindt supersnel plaats

Slechts één seconde is nodig om de lichaamstemperatuur van een persoon te meten. Bij een toenemend aantal bezoekers voorkomt dit wachtrijen en worden medewerkers niet onnodig belast.

 

Healthy-Kiosk beschermingsmiddelen en RIVM instructie

De Hi-Secure Healthy-Kiosk is voorzien van een kleine balie waarop een pompje met desinfectie middel wordt  geplaatst. Uitbreiding is mogelijk met een dispenser voor mondkapjes. Middels een duidelijke instructie worden bezoekers geïnstrueerd over de te doorlopen stappen.

 

Controle op plaatsing van mondkapje

Naast meting van de lichaamstemperatuur kan ook worden gecontroleerd op de plaatsing van een mondkapje. Alleen personen die een mondkapje hebben geplaatst krijgen dan toegang tot uw gebouw. Deze functionaliteit kan naar wens in of uit worden geschakeld.

 

Koppeling met toegangsdeur of speedgate

De Hi-Secure Healthy-Kiosk kan worden gekoppeld met een aanwezige elektronisch gestuurde toegangsdeur of speedgate zodat uitsluitend personen die:

 

 • de handen hebben gedesinfecteerd en
 • een mondkapje hebben geplaatst (indien gewenst) en
 • de lichaamstemperatuur hebben laten opmeten en
 • geen koorts hebben

 

toegang hebben tot uw gebouw.

Door een koppeling te realiseren met een snelle speedgate (separaat bij te leveren) ontstaat de situatie dat, ook bij drukte, slechts één persoon tegelijk uw gebouw verder binnen kan komen.

 

24 uur per etmaal bescherming van de mensen binnen een gebouw

Bij koppeling van de Hi-Secure Healthy-Kiosk met een speedgate of elektronisch gestuurde toegangsdeur vindt doorlopend controle plaats bij iedere nieuwe toegang tot het gebouw. Na het verlaten van het gebouw dient bij iedere terugkomst een bezoek aan de kiosk plaats te vinden alvorens men het gebouw weer opnieuw kan betreden.

Zo worden bezoekers bij de toegang tot het gebouw 24 uur per etmaal gecontroleerd op een van de belangrijke verschijnselen van een besmetting met Corona: koorts.

 

Gecontroleerde toegang in 3 stappen

De Hi-Secure Healthy-Kiosk verleent u snel, simpel en On-The-Go toegang, waarbij elke keer de drie stappen die ook op de balie vermeld zijn, worden doorlopen:

 

Stap 1 - Desinfect (desinfecteer uw handen).

Stap 2 - Scan uw temperatuur (*meet of iemand verhoging >37,5°C  of koorts heeft  >38°C).

Stap 3 - Go (**Toegang wordt verleend indien koortsvrij en een mondkapje gedragen wordt).

 

* Verhoging- of koortsdetectie instelbaar

** Detectie mondkapje verplicht, aan/uit te zetten

 

Gegevens van de scan worden niet bewaard zodat u de privacy van uw bezoekers kunt waarborgen.

 

Toepassingen

Er zijn talloze branches, organisaties en bedrijven waar de Hi-Secure Healthy-Kiosk kan worden ingezet. Een aantal voorbeelden vindt u hieronder:

 

 • Supermarkt: uw klanten alleen toegang verlenen indien ze koortsvrij zijn?
 • Zorgcentrum: uw zorgpersoneel volgens richtlijnen 2 maal per dag temperatuur laten meten?
 • School: zeker weten of leerlingen en medewerkers koortsvrij zijn? 

 

Verder kunt u denken aan:

 • Tandartspraktijk
 • Bank
 • Restaurant
 • Hotel
 • Kapper

 

Uiteraard is deze opsomming verre van volledig. Uiteindelijk gaat het er om dat u voor een veilige omgeving voor uw medewerkers, klanten, bezoekers en bewoners wilt zorgen. De Hi-Care Healthy-Kiosk zal daar in grote mate aan bijdragen.